Calculeaza-ți Indicele de Masă Corporală (BMI)

Greutate(kg):
Înălțime(cm):

Indicele de Masă Corporală (IMC):
Asta înseamnă:

Indicele de Masă Corporală (IMC) este folosit pentru a se estima dacă o persoana se afl în intervalul normal de greutate.

Acesta nu masoară direct grasimea corporală, ci este mai degrabă o forma rapidă si relativ eficientă pentru a se estima daca greutatea unei persoane este una normală.

Indicele de masă corporală masoară greutatea pe care o aveți in raport cu înaltimea și oferă un scor pentru care vă ajută sa vă plasați intr-o anumită categorie.

Ce înseamnă supraponderal?

Obezitatea este o afecțiune care apare atunci cand o persoană se confruntă cu excesul de greutate sau o grasime corporală care le-ar putea afecta sanatatea. Atunci cand o persoană este supraponderală sau obeză, înseamna ca are prea multă grasime corporala în raport cu țesutul slab, cum ar fi mușchiul.

Mulți factori pot determina oamenii să devină obezi. Incluzînd factori genetici, hormonali, ecologici, emoționali si culturali.

Supraponderal vs Obez

Termenii „supraponderalal” și „obez” se refera la greutatea corporală, care este mai mare decat ceea ce este considerat normal sau sanătos pentru o anumită înalțime. Supraponderalitatea se datorează, în general, grăsimilor suplimentare din organism. Cu toate acestea, excesul de greutate poate fi, de asemenea, din cauza mușchiului suplimentar, a osului sau a retenției de apă. Persoanele care au obezitate au, de obicei, prea multa grasime corporală.

Consecințele excesului ponderal

O persoana care este supraponderal sau obez poate creste riscul de apariție a numeroaselor probleme de sănatate, inclusiv de diabet zaharatboli de inimă și anumite forme de cancer.